tm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-554C33BD');

Düzeltici Egzersiz Nedir?

15-07-2024 17:15
Düzeltici Egzersiz Nedir?

Düzeltici Egzersiz nedir?

Corretcive exercise, bir bütünsel fitness programının vazgeçilmez bir parçasıdır. Hareket disfonksiyonlarını ve dengesizliklerini tanımlayıp gidermeyi amaçlar. National Academy of Sports Medicine (NASM) tarafından geliştirilen bu sistematik yaklaşım, fitness profesyonellerinin etkili programlar tasarlamasına yardımcı olur. Bilimsel araştırmalara dayanan bu yaklaşım, hareket verimliliğini artırmayı, yaralanma riskini azaltmayı ve genel performansı iyileştirmeyi hedefler.

Corretcive Exercise nedir?

Corretcive Exercise nöromüsküler disfonksiyonu belirleme, eylem planı geliştirme ve bu disfonksiyonu düzeltmek için stratejiler uygulamayı içeren sistematik bir süreçtir. Hareket kalıplarını değerlendirmeyi, dengesizlikleri belirlemeyi ve bu sorunları gidermek için belirli teknikler kullanmayı içerir.

NASM Corrective Exercise Sürekliliği

NASM’ın Corretcive Exercise Sürekliliği , kas-iskelet sistemi dengesizliklerini giderip fonksiyonel hareketi iyileştirmek için tasarlanmış dört aşamalı bir süreçtir. Bu dört aşama şunlardır:

  1. İnhibisyon
  2. Uzatma
  3. Aktivasyon
  4. Entegrasyoın

1. İnhibisyon

İlk aşama, belirli kaslardaki aşırı aktiviteyi ve gerginliği azaltmaya odaklanır. Bu aşamada sıkça kullanılan teknikler arasında köpük rulolar veya masaj topları ile yapılan kendi kendine miyofasiyal gevşetme (SMR) yer alır. SMR, kas gerginliğini azaltır ve doku kalitesini iyileştirir, vücudu korektif egzersizin sonraki aşamalarına hazırlar.

2. Uzatma

Uzunlaştırma aşamasında, nöromyofasiyal dokuların esnekliğini artırmak hedeflenir. Bu, statik germe ve nöromüsküler germe teknikleriyle sağlanır. Aşırı aktif kasları uzatmak, eklem hareket açıklığını ve kas dengesizliklerini düzeltmeye yardımcı olur.

3. Aktivasyon

Aktivasyon, zayıf kasları güçlendirerek karşıt kas grupları arasındaki dengeyi yeniden sağlamayı amaçlar. Bu aşamada kullanılan teknikler arasında izole güçlendirme ve pozisyonel izometrik egzersizler bulunur. Bu egzersizler, zayıf kasları hedef alarak aktivasyonlarını artırır ve genel kas fonksiyonunu iyileştirir.

4. Entegrasyon

Son aşama, yeni kazanılan hareket açıklığını ve gücü fonksiyonel hareket kalıplarına entegre etmeyi içerir. Bu, günlük aktiviteleri ve spor spesifik egzersizleri taklit eden dinamik hareketler kullanmayı içerir. Amaç, esneklik ve güçteki iyileşmelerin günlük aktivitelerde ve atletik çalışmalarda daha iyi performansa ve daha az yaralanma riskine dönüşmesini sağlamaktır.

Düzeltici Egzersiz faydaları

 

  • Hareket Verimliliğinin İyileştirilmesi
  • Performansın Artırılması
  • Yaralanma Önleme
  • Ağrı Azaltma

 

Vücut Tamircisi ve Düzeltici egzersiz

Vücut Tamircisi ekibi olarak, NASM standartlarına uygun corretcive exercise programları sunuyoruz. Hedefimiz, müşterilerimizin hareket verimliliğini artırmak, yaralanma riskini azaltmak ve genel performanslarını iyileştirmektir. Düzeltici egzersiz  yaklaşımlarımızla, her bir müşterimizin bireysel ihtiyaçlarını karşılayan, bilimsel temelli ve etkili programlar tasarlıyoruz. Sağlıklı ve aktif bir yaşam için bizimle çalışın!

NASM corretctive exercise yaklaşımı, hareket kalıplarını iyileştirmek, yaralanma riskini azaltmak ve genel performansı artırmak için kapsamlı ve etkili bir yöntemdir. Düzeltici egzersiz  Sürekliliği'ni izleyerek, fitness profesyonelleri, müşterilerinin özel ihtiyaçlarını karşılayan kişiselleştirilmiş programlar tasarlayabilir ve daha sağlıklı, daha aktif yaşamlar için daha iyi sonuçlar elde edebilirler.

 

Düzeltici egzersiz bir tedavi mi ?

NASM Corrective Exercise bir tedavi planlaması değildir! Çeşitli sebeplerden bozulmuş hareket patternlerinin mekanik ve nöral olarak geliştirmek ve daha kaliteli hareket çıktısı oluşturmayı hedefler. Postürel disfonksiyonların kümülatif  yaralanma döngüsüne girmesini önleyeceğinden yaralanma öncesi ve sonrası rehabilitasyon ve güçlendirme süreçlerinin bir parçasıdır çoğu ağrılı bireyde ağrıların azalması klinik sonuç olarak gözlenmiştir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.